Traktorikortti oikeuttaa sinut älyttömän tehokkaan ja laiskan vehkeen rattiin

100 hevosvoimaa, turboahdettu suorasuihkudiesel, huikea nostovoima ja etanan vauhti. Se on traktori. Isille ja isoisillemme erittäin tuttu laite, jonka avulla on pellosta saatu ruokaa, kaivettu ojia ja paljon muuta. Traktoreita käytetään toki vielä nykypäivänäkin, mutta monelle kaupunkilaiselle ne ovat tuttuja enää lumen aurauksessa ja hiekkojen poistamisessa.

Tämä artikkeli ei kuitenkaan opeta sinua tämän enempää historian ja nykyajan vertailuun tai tutkailuun. Tarkoitus on vastata sinulle kysymykseen, miten hankin traktorikortin.

Näitä asioita traktorikortin hankkijalta edellytetään

Kuka tahansa ei voi astua traktorin sarviin ja ensimmäinen este tieliikenteessä ajamiseen on traktorikortin puute. Alla asiat, jotka sinun täytyy täyttää voidaksesi hankkia tuon ajo-oikeuden antavan läpyskän.

 1. 15-vuotta ikää mittarissa
 2. Noin 80 euroa
 3. Lääkärintodistus
 4. Poliisin hyväksymä ajokorttihakemus
 5. Teoriakokeen läpäiseminen

T-kortti kuuden vaiheen päässä

Esittelemme 6 vaihetta, kuinka hankit traktorikortin.

 1. Hanki lääkärintodistus omalääkäriltäsi tai mahdollisesti oppilaitoksesi terveydenhuoltajalta nuorison terveystodistus
 2. Hanki kaksi passikuvaa
 3. Käy täyttämässä poliisilaitoksella ajokorttilupahakemus, muista mukaan lääkärintodistus, passikuvat sekä henkilöllisyystodistus
 4. Harjoittele traktorikorttikoetta varten
 5. Mene suorittamaan koe, muista 17 euroa koemaksua varten
 6. Jos läpäisit teoriakokeen saat samantien väliaikaisen ajokortin ja muutaman viikon kuluessa voit kysellä kunnon ajokorttia poliisilaitokselta

Traktorikorttikoe

Kuinka monta kysymystä teoriakokeessa on?

20 liikennekysymystä ja 10 traktorikorttikysymystä. Yhteensä siis esitetään 30 kirjallista kysymystä, joihin on vastausaikaa 30 sekunttia per kysymys. Kokeessa ei ole kuvakysymyksiä.

Kuinka paljon saa mennä väärin?

Teoriakokeessa saa mennä väärin kuusi liikennekysymystä ja 3 traktorikorttikysymystä.

Voinko suorittaa traktorikortin jonkin muun ajokorttitutkinnon yhteydessä?

Mopokorttitutkinnon yhteydessä voi suorittaa traktorikorttitutkinnon, jolloin käytetään nimitystä MT-kortti yhdistelmätutkinto.

Mikä on mopokortti.info

Sivusto, missä voi harjoitella mopokorttia varten. Jokaisen kysymyksen yhteydessä esitetään kolme vastausvaihtoehtoa kuten oikeassa testissä.

Sivustoa ylläpitää Devea Oy, joka on toimittanut jo vuodesta 2005 nuorille harjoitusmateriaalia internetin välityksellä mopokorttikoetta varten.